[…] Recept na banánový chlebíček TADY […]

Banánový chlebíček je taková moje sázka na jistotu, když chci upéct něco, co bude chutnat mně, příteli, ale třeba i babičce. Něco, co nebude “moc zdravé” (že mami :D), ale zároveň to nebude úplná prasárna. Něco, na co nebudu potřebovat milion ingrediencí, nedá to moc práce a ještě spotřebuji pomalu umírající banány, které u nás najdete vždy. Určitě to taky znáte 🙂
Receptů na Banana bread jsou stovky a podobné množství jsem vyzkoušela. Žádný mi ale úplně 100% nevyhovoval. Tak jsem si z těch, které mi chutnaly nejvíc, poskládala svůj vlastní recept a tady ho máte.
Banány oloupeme, na talíři rozmačkáme vidličkou a přesuneme do mísy. Přidáme vejce, arašídové máslo, řecký jogurt, špetku soli a vše pořádně promícháme.
Ovesné vločky si v blenderu umixujeme do konzistence hrubší mouky. Ořechy si můžeme buď nakrájet nožem na menší kousky nebo opět použít blender.
Celozrnnou mouku smícháme s rozemletými vločkami, cukrem, proteinem, skořicí a kypřícím práškem. Suchou směs dáme do mísy k banánové, přidáme větší část ořechů a všechno spolu ještě jednou pořádně promícháme.
Těsto nalijeme do formy na chlebíček, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Vrch chlebíčku posypeme zbytkem ořechů a pečeme při 170°C přibližně hodinku. Doporučuji chléb ke konci pečení hlídat a zkontrolovat propečení špejlí, jestli se vám na ni ještě nelepí syrové těsto.
Hotový chlebíček necháme zchladnout a servírujeme jej nakrájený na silnější plátky. Já ho mám nejradši v kombinaci s bílým jogurtem a malinami, které chlebíček příjemně osvěží. Tečkou k dokonalosti je už jen oříškové máslo 🙂
S láskou, N.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
[…] Recept na banánový chlebíček TADY […]