Ahoj všichni, doufám, že se máte fajn a užíváte si krásného jarního počasí :))
Před pár dny jsem na instagramu sdílela svůj oběd a několik z vás mi psalo o recept. Jsem ráda, že v nedostatku inspirace na vaření nejsem sama a s potěšením se s vámi o tento ultra jednoduchý recept podělím.
Ingredience (na dvě porce)
- 160 g jasmínové rýže
- 2 konzervy tuňáka
- 4 ředkvičky
- hrst cherry rajčátek
- 1/2 salátové okurky
- hrst hladkolisté petržele
- řecký jogurt s 0% tuku
- lžička dijonské hořčice
- lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- pepř
Postup
Rýži pořádně propláchneme a dáme do hrnce nebo rýžovaru, zalijeme vodou, přidáme sůl, sušený česnek, trochu oleje a necháme vařit, dokud není hotová.
Ředkvičky si nastrouháme na tenké plátky, okurek a rajčátka na čtvrtinky. Petrželku nasekáme najemno a následně ji společně se zeleninou přidáme do zchladnuté rýže. Směs opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát.
Mezitím si připravíme dip. Do široké sklenice nebo misky vyklopíme řecký jogurt, přidáme dijonskou hořčici, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně vše smícháme, dokud se olej nespojí s jogurtem a hořčicí.
Salát servírujeme do hlubokých talířů, nebo misek, na vrch dáme kousky tuňáka, přidáme dip a ozdobíme nasekanou petrželkou 🙂
Dobrou chuť!
S láskou, N.
WantbefitM says
Týjo, takhle s dipem by mě to vůbec nenapadlo podávat! Já dělám ráda podobný dip – jogurt, hořčice, sůl, pepř a ještě přidávám kopr. Je úžasný do tortil 🙂
WantBeFitM
Nikol says
S koprem zní taky fajn 🙂 určitě příště vyzkouším!
To vypadá skvěle, nikdy mě nenapadlo dělat salát s rýží 🙂
Mě inspirovali různé sushi bowls, kterých je v poslední době plný instagram a je to příjemná změna oproti třeba těstovinovým, nebo čistě zeleninovým salátům 🤍