• Domů
  • O MNĚ
  • KONTAKT
  • Archiv
  • KATEGORIE
    • INSPIRACE
    • RECEPTY
    • DEN ZA DNEM
    • NĚCO NAVÍC

Nikol z Moravy

RECEPTY

Perník se šípkovou marmeládou a dýňovým krémem

26 října, 2020

Hezký den! Třetí a zároveň poslední recept z mé podzimní dýňové mini-série je tady a myslím, že nikoho nepřekvapí, že je sladký. Zdravější pečení miluju! Stejně tak zkoušet a kombinovat různé chutě, aby dohromady ladily a v tomto případě skvěle doplnily podzimní hygge atmosféru 🙂

Příjemné plus: minimálně 1 den nebudete muset zapálit jedinou vonnou svíčku, protože tento perník, kromě toho, že skvěle chutná, tak vám i provoní celý byt.

Ingredience

Perník
  • 400 ml mléka
  • 70 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g pomletých ovesných vloček
  • 50 g vanilkového nebo čokoládového proteinu (můžete nahradit moukou)
  • 15 g holandského kakaa
  • 1 ČL skořice
  • 2 ČL perníkového koření
  • vanilkový extrakt
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 3 PL medu
  • špetka soli
Náplň
  • šípková marmeláda
  • 300 – 400 g dýně
  • 200 g Lučiny
  • med dle chuti na doslazení (můžete úplně vynechat)
  • po špetce mletý hřebíček, zázvor, skořice (můžete nahradit 1 ČL pumpkin spice)

Jako první si klasicky předehřejte troubu na 180°C a nachystejte si čtvercovou formu o šířce 20 – 25 cm. Do větší mísy dejte všechny suché ingredience včetně koření a metličkou je promíchejte.

V hrnečku si vidličkou rozšlehejte vajíčka a společně s mlékem, medem a pár kapkami vanilkového extraktu přidejte do mísy k suchým ingrediencím a metličkou vše dohromady pořádně promíchejte.

Hotové těsto nalijte do formy a pečte po dobu 40 minut. Pokud máte větší rozměr formy, tak vám bude stačit o něco kratší čas a proto perník ke konci pečení hlídejte a pro jistotu zkontrolujte propečení špejlí.

Upečený perník nechte chvíli odpočinout a následně z formy vyklopte.

Do vyhřáté trouby si dejte na cca 40 minut péct dýni. Až bude dýně hotová, tak ji nechte vychladnout a poté rozmixujte do hladké konzistence.

Rozmixovanou dýni přendejte do mísy, přidejte k ní lučinu, koření a pokud chcete krém sladší tak i med. Směs poté vyšlehejte do pevného krému.

Vychladnutý perník rozkrojte podélně na dvě části a z horní poloviny odkrojte „vybouleninu“, která vznikla během pečení.

Jednu část perníku potřete šípkovou marmeládou a na druhou rozetřete polovinu dýňového krému. Perník potřete tak, že když k sobě obě části přiklopíte, bude krém a marmeláda u sebe. Nedoporučuji mazat krém přímo na marmeládu, špatně se na ní roztírá 🙂

Z těsta, které jste odkrojili z horní části perníku pomocí mixéru vytvoříme drobenku.

Naplněný perník potřete druhou polovinou krému, posypte rozdrobeným těstem a dejte uležet do lednice, aby se všechny vrstvy hezky propojily.

Před servírováním můžete perník ozdobit šípky <3

Dobrou chuť!

Budu moc ráda když recept vyzkoušíte a dáte mi vědět, jak vám chutnal 🙂 Taky by mě zajímalo, jestli byste v budoucnu měli zájem o podobnou mini sérii receptů s určitou surovinou nebo tématem. Budu moc vděčná za jakoukoli zpětnou vazbu!

S láskou, N.

0
3 Comments

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Comments

  1. WantbefitM says

    29 října, 2020 at 8:47 pm

    Vůbec by mě nenapadlo vytvořit krém z dýně a lučiny. Perník vypadá luxusně a podle mě přesně definuje podzim! Naposledy když jsem pekla perník, byla to katastrofa. Nějak se mi vůbec nepovedl a to jsem ho pekla po několikáté. Vůbec nenaběhl a byla to placka 😀

    WantBeFitM

    Odpovědět
    • Nikol says

      30 října, 2020 at 2:35 pm

      Moc děkuji! Já právě nemám moc ráda takové ty těžké máslové krémy, takže se snažím hledat odlehčenější alternativy a lučin se mi ke zbytku ingrediencí hodila nejvíc 🙂 Tak to je zvláštní, že se tolikrát nepovedl 🙁 Co můžu poradit, tak přidávat kypřící prášek až v momentě, kdy mám všechno nachystané a vím, že těsto půjde co nerychleji do trouby 🙂 Jinak tento perník se mi zatím povedl pokaždé, tak můžeš vyzkoušet a sama posoudit, jestli je to třeba receptem 🙂

      Odpovědět

Trackbacks

  1. Dýňový falafel | Nikol z Moravy napsal:
    24 ledna, 2021 (11:16 am)

    […] Několik receptů z dýně jsem pro vás připravila už na podzim, třeba na perník s dýňovým krémem, najdete ho TADY. […]

    Odpovědět
předchozí Teddy jacket
další Krásy podzimu

A CO TŘEBA TOHLE?

DEN ZA DNEM

Podzim ve Dvorku

RECEPTY

Rýžový salát s tuňákem

RECEPTY

Plněný wrap s kuřecím masem,…

Rychlé, zdravé a vyvážené jídlo vhodné i pro vegetariány
RECEPTY

Špagety s citrónovou ricottou a…

Primary Sidebar

PLECHÁČKY

Oblíbené příspěvky

DEN ZA DNEM

2021

DEN ZA DNEM

Podzim v Praze & napříč kavárnami

DEN ZA DNEM

Podzim ve Dvorku

SPOLUPRÁCE

🌞🌊⛵️ . . . . #greece #cretegreece #crete 🌞🌊⛵️
.
.
.
.
#greece #cretegreece #creteisland #chania #mondaymood #mondaytrowback #summerheat #heatwaves #summeraesthetic #greecevacation #grapesmag @grapesmag.cz #czechblogger #instatravel #blogerkycz #blogerkyczsk
Přes den pláž a večer toulání městem a uličkami Chanie 🌞 Tento denní režim mi vyhovoval trochu víc než můj aktuální 💻
.
.
.
.
#greece #cretegreece #creteisland #chania #mondaymood #mondaytrowback #summerheat #heatwaves #summeraesthetic #greecevacation #grapesmag @grapesmag.cz #czechblogger #instatravel #blogerkycz #blogerkyczsk
🌊🌞 . . . . #greece #cretegreece #creteislan 🌊🌞 
.
.
.
.
#greece #cretegreece #creteisland #agiamarina #mondaymood #mondaytrowback #summerheat #heatwaves #summeraesthetic #greecevacation #grapesmag @grapesmag.cz #czechblogger #instatravel #blogerkycz #blogerkyczsk
Když za 1 měsíc cestuješ víc jak za 3 předešlé roky 🤍Poslední z Amsterdamu a můžu začít s Krétou 🧿
.
.
.
.
#amsterdam #amsterdamvibe #amsterdamaesthetics #exploreamsterdam #bicycle #travelmood #traveladdict #netherlands #grapesmag @grapesmag.cz #czechgirl #czechblogger #instacz
Amsterdam & jídlo 🤍 Byli jsme tam poprvé, tak Amsterdam & jídlo 🤍 Byli jsme tam poprvé, takže žádné velké rozumování, ale tyto podniky milujeme a kvůli jednomu se 100% vrátíme, protože “nejlepší frenchtoast na světě”, fakt!
@coffeecoconuts 
@foodhallen 
@screamingbeans 
@lot61nl 
@cafecito_nl 
A mozzarella na parkovišti hotelu v Amsterdamu chutná líp než v Itálii, taky fakt. 
.
.
.
.
#amsterdam #amsterdamfoodie #amsterdamcafe #amsterdamexperience #amsterdamvibe #travelmood @grapesmag.cz #grapesmag #netherlands #cafeaddict #cafevibes
Spam amsterdamskými domečky, Ondra, lodičky a j Spam amsterdamskými domečky, Ondra, lodičky a jedna Tesla z 1000, co tam potkáte 🌷
.
.
.
.
.
#amsterdamspam #amsterdam #amsterdamcity #amsterdamvibe #amsterdamstreets #visitamsterdam #exploreamsterdam #nethetlands #traveladdict #travelmood
SLEDOVAT
Copyright © 2022 Nikol z Moravy
  • FAQs
  • Privacy Policy
  • Terms
Theme by SheShoppes