Moje závislost na ovesných kaších začala, když mi bylo asi osm a drží se dodnes! Tehdy to byla instantní kaše se sušenými jablky, skořicí a hlavně spoustou cukru. Naštěstí teď už instantní kaše používám minimálně, v kombinacích chutí jsem vybíravější i cukr jsem trochu stáhla, haha. Dnes pro vás mám recept, nebo spíš inspiraci, na kaši, která mi v poslední době chutná nejvíc a díky skyru, který se postará o zdroj bílkovin i skvěle zasytí 🙂
Ingredience
- jemné ovesné vločky
- datlový sirup
- voda
- skyr
- mražené maliny
- kakaové boby
Postup
Do hrnce dáme hrst malin, ovesné vločky a zalijeme je vodou nebo mlékem v poměru asi 1:5 (vločky : tekutina, já používám 40 g vloček a 200 ml vody). Vločky s malinami přivedeme k varu, necháme zhoustnou v kaši a hlavně nezapomínáme míchat!
Až bude kaše hustá podle našich představ, stáhneme hrnec z plamene a lehce do ní vmícháme skyr. Já na svou porci použiju tak půlku kelímku.
Hotovou kaši přendáme do misky, ozdobíme malinami, zasypeme drcenými kakaovými boby a voila, snídaně je hotová.
WantbefitM says
Kaši jsem jedla tak 5 let, hlavně na podzim a v zimě. Letos na mě chuť na ně nepřišla a když jsem si ji udělala, vůbec mi nechutnala. Začala jsem si proto dělat fermentované vločky nebo zdravé tiramisu 🙂
WantBeFitM
Nikol says
Jé, tak teď jsi mi udělala obrovskou chuť na tiramisu <3