Recept na banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček je taková moje sázka na jistotu, když chci upéct něco, co bude chutnat mně, příteli, ale třeba i babičce. Něco, co nebude “moc zdravé” (že mami :D), ale zároveň to nebude úplná prasárna. Něco, na co nebudu potřebovat milion ingrediencí, nedá to moc práce a ještě spotřebuji pomalu umírající banány, které u nás najdete vždy. Určitě to taky znáte 🙂

Receptů na Banana bread jsou stovky a podobné množství jsem vyzkoušela. Žádný mi ale úplně 100% nevyhovoval. Tak jsem si z těch, které mi chutnaly nejvíc, poskládala svůj vlastní recept a tady ho máte.

Banánový chlebíček s jogurtem a malinami
Doporučují 2/2 babiček 🙂

Ingredience

  • 2 větší zralé banány
  • 2 vajíčka
  • 40 g arašídového másla
  • 140 g řeckého jogurtu s 0% tuku
  • 70 g celozrnné mouky (jakou budete mít zrovna doma :))
  • 40 g ovesných vloček
  • 50 g tmavého třtinového cukru
  • 20 g vanilkového proteinu (není nezbytně nutné)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 1 ČL kypřícího prášku
  • 1 ČL mleté skořice (doporučuji cejlonskou)
  • špetka soli

Postup

Banány oloupeme, na talíři rozmačkáme vidličkou a přesuneme do mísy. Přidáme vejce, arašídové máslo, řecký jogurt, špetku soli a vše pořádně promícháme.

Ovesné vločky si v blenderu umixujeme do konzistence hrubší mouky. Ořechy si můžeme buď nakrájet nožem na menší kousky nebo opět použít blender.

Celozrnnou mouku smícháme s rozemletými vločkami, cukrem, proteinem, skořicí a kypřícím práškem. Suchou směs dáme do mísy k banánové, přidáme větší část ořechů a všechno spolu ještě jednou pořádně promícháme.

Těsto nalijeme do formy na chlebíček, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Vrch chlebíčku posypeme zbytkem ořechů a pečeme při 170°C přibližně hodinku. Doporučuji chléb ke konci pečení hlídat a zkontrolovat propečení špejlí, jestli se vám na ni ještě nelepí syrové těsto.

Hotový chlebíček necháme zchladnout a servírujeme jej nakrájený na silnější plátky. Já ho mám nejradši v kombinaci s bílým jogurtem a malinami, které chlebíček příjemně osvěží. Tečkou k dokonalosti je už jen oříškové máslo 🙂

Dobrou chuť!

S láskou, N.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek