Recept

Ovesné švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky, to je pro mě synonymum babího léta. Klasicky z bramborového těsta, zasypané horou máku s cukrem a zalité máslem.. co si budem, je to vynikající, ale po letní hodové sezóně, kulinářském létě u nás v práci a dovolené v Itálii ( pizza, víno, zmrzlina ) jsem se rozhodla zvolit odlečenější variantu.

Knedlíky jsou z pomletých ovesných vloček, celozrnné krupice a nízkotučného tvarohu. Zasypané jsou sice mákem bez cukru, ale za to s trochou čekankového sirupu a kešu máslem. A víte co? Je to boží!

Ingredience

  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g celozrnné krupice
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • čekankový sirup
  • 10 menších švestek
  • mletý mák a kešu máslo na dozdobení

Postup

Ovesné vločky dáme do mixéru nebo blenderu a milujeme dokud nebudou mít texturu mouky. V míse si mezitím smýcháme tvaroh s čekankovým sirupem, přidáme rozemleté ovesné vločky a vypracujeme lepivé těsto.

Jako další si připravíme švestky. Ty důkladně omyjeme a opatrně vypeckujeme, aby se nám švestka nerozpůlila. Z těsta si vytvoříme malé placky a švestky do nich zabalíme. Doporučuji si před tímto krokem navlhčit ruce, bude se vám s těstem lépe pracovat.

Knedlíky vhodíme do vroucí vody a vaříme přibližně 2 minuty od doby, kdy vyplavou na hladinu. Knedlíky podáváme rozpůlené, dozdobené mákem a kešu máslem.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek