Rýžový salát s tuňákem

Ahoj všichni, doufám, že se máte fajn a užíváte si krásného jarního počasí :))

Před pár dny jsem na instagramu sdílela svůj oběd a několik z vás mi psalo o recept. Jsem ráda, že v nedostatku inspirace na vaření nejsem sama a s potěšením se s vámi o tento ultra jednoduchý recept podělím.

Ingredience (na dvě porce)

  • 160 g jasmínové rýže
  • 2 konzervy tuňáka
  • 4 ředkvičky
  • hrst cherry rajčátek
  • 1/2 salátové okurky
  • hrst hladkolisté petržele
  • řecký jogurt s 0% tuku
  • lžička dijonské hořčice
  • lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

Rýži pořádně propláchneme a dáme do hrnce nebo rýžovaru, zalijeme vodou, přidáme sůl, sušený česnek, trochu oleje a necháme vařit, dokud není hotová.

Ředkvičky si nastrouháme na tenké plátky, okurek a rajčátka na čtvrtinky. Petrželku nasekáme najemno a následně ji společně se zeleninou přidáme do zchladnuté rýže. Směs opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát.

Mezitím si připravíme dip. Do široké sklenice nebo misky vyklopíme řecký jogurt, přidáme dijonskou hořčici, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně vše smícháme, dokud se olej nespojí s jogurtem a hořčicí.

Salát servírujeme do hlubokých talířů, nebo misek, na vrch dáme kousky tuňáka, přidáme dip a ozdobíme nasekanou petrželkou 🙂

Dobrou chuť!

S láskou, N.

4 komentáře u „Rýžový salát s tuňákem

    1. Mě inspirovali různé sushi bowls, kterých je v poslední době plný instagram a je to příjemná změna oproti třeba těstovinovým, nebo čistě zeleninovým salátům 🤍

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek