Rychlé, zdravé a vyvážené jídlo vhodné i pro vegetariány

Špagety s citrónovou ricottou a hráškem

Jarní den, sluníčko v oknech a na stole citrónem provoněné špagety, kdo by si nedal říct? Já teda jo :)) Venku to teď sice vypadá, že tři zmrzlí se ohlásili v plné parádě, ale tyto špagety budou chutnat stejně skvěle i tak. Hlavně jejich příprava trvá jen chvilku, takže ideální jídlo na dny, kdy máte povinností nad hlavu, nebo se vám jen nechce trávit v kuchyni zbytečně moc času :))

Ingredience (na dvě porce)

  • celozrnné špagety
  • 200 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • menší hrst hladkolisté petržele
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL tymiánu
  • 1 a 1/2 hrnku hrášku (čerstvého nebo mraženého) menší množství si necháme na dozdobení
  • 1 PL citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 2 PL olivového oleje
  • menší hrst mandlí
  • sůl
  • pepř
  • voda z těstovin dle potřeby

Postup

Do blenderu dáme petržel s očištěným česnekem a společně rozmixujeme. Po chvíli přidáme hrášek, pokud použijete hrášek mražený, tak si ho předtím nechejte rozmrazit na pánvi, buď s trochou másla nebo olivového oleje.

Následně přidejte ricottu, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, bylinky, olivový olej a vše dohromady promixujte, aby se chutě spojily.

Do osolené vody s trochou oleje si dejte vařit špagety, dokud nebudou na skus, poté špagety slijte (nazapomeňte si dát část vody bokem) a přesuňte ideálně do wok pánve. Přidejte k nim rozmixovanou směs a společně promíchejte a dle potřeby přidejte vodu z těstovin. Vytvoří se vám krémová omáčka, která špagety krásně obalí, ale dejte si pozor, ať nepřidáte vody příliš :))

Špagety naservírujte na talíře a ozdobte zbytkem hrášku, petrželkou a nasekanými mandlemi.

Dobrou chuť!

Budu moc ráda, když mi dáte vědět, jestli jste recept vyzkoušeli a jak vám chutnal :))

S láskou, N.

4 komentáře u „Špagety s citrónovou ricottou a hráškem

    1. Je to trochu nezvyklé a nesmí se to s ním přehnat 🙂 ale určitě doporučuji vyzkoušet, s hráškem tvoří super dvojku <3

  1. Už vím co dneska k večeři, skvělá inspirace. Jen celozrnné špagety vyměním za soba nudle, snad to bude také dobré. Těstoviny s krémovou omáčkou máme totiž moc rádi a ricottu používám dost často 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek