[…] Mix koření můžete využít i při přípravě Golden Porridge 🙂 recept TADY […]

Kurkuma latté, zlaté mléko nebo haldi doodh. V posledních několika letech jeden z nejvíc trendy nápojů zimních měsíců, samozřejmě společně s pumpkin spice & ginger bread. Oproti přeslazeným kafíčkům má tento nápoj díky svým ingrediencím spoustu pozitivních účinků pro naše tělo i mysl. Například kurkuma se již po tisíciletí využívá v ajuvérdské medicíně, má antibakteriální účinky, podporuje imunitní systém a zmírňuje kašel. Skořice je zase jedním z nejsilnějších antioxidantům na světě a ta vůně? Snad nic vás nedostane do “hygge” zimní pohody víc, než vůně skořice, obzvlášť pokud použijete tu cejlonskou.
Proč ale zůstávat jen u nápojů? V poslední době byly mé snídaně dost nuda a vlastně jsem střídala 2 maximálně 3 jídla (neutropenická dieta mi bohužel moc možností nedává). Přemýšlela jsem, jak je oživit a spojení ovesné kaše (láska), kurkumy, skořice, banánu a malin, byla skvělá easy peasy volba. Nejnen, že pro své tělo získáte všechny z výše uvedených příznivých účinků, ale taky vás skvěle zasytí. A pokud máte výtky k nedostatku bílkovin, tak stačí do kaše přidat váš oblíbený protein, nebo vaječný bílek.
Ovesné vločky dáme do hrnce a zalijeme mlékem, přidáme koření a pomalu přivedeme k varu. Banán si rozdělíme na poloviny, jednu část nakrájíme na silné plátky a dáme bokem. Druhou část vidličkou rozmačkáme a přidáme do hrnce, kaši příjemně osladí a není tak potřeba cukru nebo různých sirupů. Směs vaříme na mírném ohni, dokud se nám nevytvoří krémová kaše, kterou servírujeme do misek a ozdobíme ji rozehřátými malinami, plátky banánu a pekanovými ořechy.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
[…] Mix koření můžete využít i při přípravě Golden Porridge 🙂 recept TADY […]