• Domů
  • O MNĚ
  • KONTAKT
  • Archiv
  • KATEGORIE
    • INSPIRACE
    • RECEPTY
    • DEN ZA DNEM
    • NĚCO NAVÍC

Nikol z Moravy

RECEPTY

Letní drobenkový koláč s ovocem

11 června, 2020

“Niky, děda dovezl třešně/ rybíz/ meruňky! Co s tím budeme dělat?” Se začínajícím létem a dozrávajícím ovocem, slýchám tuto otázku častěji a častěji. Moje odpověď je vždy stejná: “Drobenkový koláč!“

Na rovinu, je to můj zlatý grál mezi všemi zdravějšími, odlehčenějšími, nebo chcete-li fitness koláči, které jsem kdy pekla a chutná napříč generacemi, takže se nemusíte bát nabídnout ho ani na rodinném obědě 🙂 Přísahám, že žádné poznámky typu “No jo, to jsou ty tvoje zdravé…” nehrozí!

Recept jsem opět vytvořila spojením několika různých, které jsem v minulosti vyzkoušela. Něco jsem přidala, něco ubrala a něco vyměnila. Například cukr v receptu používám kokosový a opravdu vřele doporučuji použít právě ten. Dá koláči nezaměnitelnou vůni a chuť (ne kokosu, ale řekla bych spíše karamelu 🙂 ) Jestli ale kokosový cukr nemáte a nechce se vám za něj utrácet, můžete použít i třtinový.

Ingredience

  • 400 g sezónního ovoce (můžete použít i mražené)
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 20 g vanilkového proteinu (není nutné)
  • 20 g vanilkového pudingu (doporučuji Amylon Bio, obsahuje pomletý vanilkový lusk a ne pouze esenci)
  • ČL kokosového cukru
  • 140 g celozrnné špaldové mouky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 60 g kokosového cukru
  • 130 g másla
  • 1 ČL kypřícího prášku

Jako první si přichystáme ovoce. Tentokrát jsem použila třešně, pokud jste na tom stejně, tak třešně vypeckujte. To mi připomíná trik, který jsem objevila na instagramu u @dominika.po a s nadšením ho šířím dál. Stačí vám k tomu pouze kovové brčko, které zaboříte do třešně v místě, ke byla šťopka a protlačíte skrz. Pecku tak jednoduše odstraníte a zůstane vám celá třešeň.

A můžeme začít se samotným koláčem. V misce smícháme mouky, kokosový cukr a prášek do pečiva. Přidáme nakrájené máslo a prsty vypracujeme drobivé těsto, které si rozdělíme na dvě části. Zhruba 2/3 těsta nasypeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a zbývající 1/3 zatím dáme bokem.

V druhé míse vyšleháme tvaroh společně s proteinovým a pudinkovým práškem, vejci a lžičkou kokosového cukru. Směs poté vylijeme do formy s těstem a rovnoměrně rozetřeme.

Na tvarohovou směs rozprostřeme třešně, posypeme zbývajícím těstem a dáme péct na 180 stupňů přibližně na hodinku. Až bude koláč zlatavý a střed mírně vypouklý, můžete ho vyndat a nechat vychladnout.

Dobrou chuť!

Budu moc ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli jste recept vyzkoušeli, nebo vyzkoušíte a jak vám chutnal. Radost mi udělá i označení na instagramu u fotek vašich kuchařských děl 🙂 Mějte se krásně!

S láskou, N.

0
9 Comments

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Comments

  1. Michaela Blog says

    13 června, 2020 at 2:28 pm

    Tak ten vypadá luxusně! Určitě vyzkouším, to se teď bude hodit. 🙂
    Michaela Blog || Instagram

    Odpovědět
    • Nikol says

      14 června, 2020 at 1:26 pm

      Děkuji moc a teprve jak chutná, to je pohádka ☺️ Určitě dej vědět, jak se povedl ❤️

      Odpovědět
  2. Lu Wild says

    14 června, 2020 at 3:00 am

    Minule jsem dělala rebarborový kynutý.. úplně klasický a mnam! 🙂 Zbožňuji ovocné koláče a dezerty..

    Odpovědět
    • Nikol says

      14 června, 2020 at 1:28 pm

      Rebarboru miluju! Obzvlášť v kombinaci s jahodami 😊 A jsem na tom úplně stejně, ovocné koláče jsou láska ❤️

      Odpovědět
  3. hellen says

    15 června, 2020 at 10:32 am

    Love strawberries 😊 Look so delicious!

    lace front fashion wigs

    Odpovědět
  4. Verča ze Ztracena v Praze says

    16 června, 2020 at 10:22 pm

    Achjo, mně je tak líto, že nemáme troubu. Hrozně ráda bych něco upekla, ale bohužel :(. Ale ten tvůj vypadá super a hrozně oceňuju, že je zdravější. Nemám ráda přeslazený dezerty :(.

    Odpovědět
    • Nikol says

      18 června, 2020 at 9:06 pm

      To s tebou soucítím, já bych bez trouby snad nemohla existovat 😀 ale inspirovala jsi mě, že bych mohla vymyslet nějaký fajn nepečený dezert na léto 🙂

      Odpovědět
  5. WantbefitM says

    17 června, 2020 at 9:03 am

    Ten vypadá mooc dobře! Akorát jsem u nás ještě nenarazila na volnou třešeň 🙁 😀 Kokosový cukr také ráda používám pro jeho karamelovou chuť. Akorát škoda, že je o trochu méně sladší než klasický cukr 🙂

    WantBeFitM

    Odpovědět
    • Nikol says

      18 června, 2020 at 9:09 pm

      Děkuji moc 🙂 Dá se použít i jiné ovoce, zrovna včera jsem zkoušela variantu s meruňkami a červeným rybízem a mé mamce chutnal mnohem víc než s třešněmi 🙂 takže se nemusíš bát s ovocem improvizovat.

      Odpovědět
předchozí Valtice s vůní vína a bylinek
další Neděle na chatě

A CO TŘEBA TOHLE?

RECEPTY

Dýňové rizoto s čerstvým sýrem…

DEN ZA DNEM

3 tipy na rychlé a…

RECEPTY

Malinová kaše se skyrem a…

Rychlé, zdravé a vyvážené jídlo vhodné i pro vegetariány
RECEPTY

Špagety s citrónovou ricottou a…

Primary Sidebar

PLECHÁČKY

Oblíbené příspěvky

DEN ZA DNEM

2021

DEN ZA DNEM

Podzim v Praze & napříč kavárnami

DEN ZA DNEM

Podzim ve Dvorku

SPOLUPRÁCE

Čekaly jaro a přišla zima ❄️⛄️ . . . . Čekaly jaro a přišla zima ❄️⛄️
.
.
.
.
#bohyne #girlsquad #kamosky #jaronamorave #jarovbrne #cozyapril #aprilweather #inaugustcompany #springaesthetic #czechgirls #moraviangirls #ceskablogerka #blogerkycz #czechblogger #zivotnamorave #grapemag
Luhačovice, domalováno ✨ Jde se na další 🤍
.
.
.
.
#plechacek #enamelmug #plechacky #plechaceknaprani #malovanyplechacek #ilustrace #folkillustration #folkenamelmug #folklor #jiznimorava #ilovejiznimorava #zivotnamorave #jaronamorave #folkaesthetic #milujemefolklor #czechilustrator #czechilustration #czechigers #igerscz
Můj oblíbený člověk na oblíbené fotce 🐽🤍 Užijte si krásného Valentýna s tím svým 💋
.
.
.
.
#svatyvalentyn #laska #laskaje #valentyn #valentinevibes #couplevalentine #fiance #czechcouple #moraviancouple #czechblogger #blogerkycz #zivotnamorave #blogersre #igcouple
Má ještě cenu doufat v zasněženou zimu nebo j Má ještě cenu doufat v zasněženou zimu nebo je spíš čas pomalu začít vykupovat tulipány a zasadit ředkvičky? ❄️🤍
.
.
.
.
#babyitscoldoutside #winterwonderland #winteraesthetic #snowmood #wintermood #snowaesthetic #winterexploring #zivotnamorave #czechigers #igcz #radhost #pustevny #blogerkycz #czechblogger #bloggersre @bloggersre
Změna pracovního prostředí 👌Kdo se od Váno Změna pracovního prostředí 👌Kdo se od Vánoc taky ještě nevzpamatoval? 🙋🏻‍♀️
.
.
.
.
.
#nikolzmoravy #winter #cafework #workspacewednesday #cozyworkspace #winteraesthetic #wintervibes #cafeaesthetics #zivotnamorave #czechblogger #ceskablogerka #blogerkycz #bloggersre #brnobloguje #czechgirl #moraviangirl @bloggersre
Objevovat nové kavárny ✔️ V nejlepší spole Objevovat nové kavárny ✔️
V nejlepší společnosti #fabriholky 🤍
.
.
.
.
@kovarna_cafe_atelier #beskydy #coffeespecialty #coffeehouse #coffeeaddict #flatwhiteplease #flatwhitecz #kavarnakovarna #coffeehygge #wintercoffee #aestheticmorning #aestheticcoffee #fabriholkynatripu #czechigers #instacz #bloggersre #czechblogger #blogerkycz #brnobloguje
SLEDOVAT
Copyright © 2022 Nikol z Moravy
  • FAQs
  • Privacy Policy
  • Terms
Theme by SheShoppes