• Domů
  • O MNĚ
  • KONTAKT
  • Archiv
  • KATEGORIE
    • INSPIRACE
    • RECEPTY
    • DEN ZA DNEM
    • NĚCO NAVÍC

Nikol z Moravy

RECEPTY

Letní drobenkový koláč s ovocem

11 června, 2020

“Niky, děda dovezl třešně/ rybíz/ meruňky! Co s tím budeme dělat?” Se začínajícím létem a dozrávajícím ovocem, slýchám tuto otázku častěji a častěji. Moje odpověď je vždy stejná: “Drobenkový koláč!“

Na rovinu, je to můj zlatý grál mezi všemi zdravějšími, odlehčenějšími, nebo chcete-li fitness koláči, které jsem kdy pekla a chutná napříč generacemi, takže se nemusíte bát nabídnout ho ani na rodinném obědě 🙂 Přísahám, že žádné poznámky typu “No jo, to jsou ty tvoje zdravé…” nehrozí!

Recept jsem opět vytvořila spojením několika různých, které jsem v minulosti vyzkoušela. Něco jsem přidala, něco ubrala a něco vyměnila. Například cukr v receptu používám kokosový a opravdu vřele doporučuji použít právě ten. Dá koláči nezaměnitelnou vůni a chuť (ne kokosu, ale řekla bych spíše karamelu 🙂 ) Jestli ale kokosový cukr nemáte a nechce se vám za něj utrácet, můžete použít i třtinový.

Ingredience

  • 400 g sezónního ovoce (můžete použít i mražené)
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 20 g vanilkového proteinu (není nutné)
  • 20 g vanilkového pudingu (doporučuji Amylon Bio, obsahuje pomletý vanilkový lusk a ne pouze esenci)
  • ČL kokosového cukru
  • 140 g celozrnné špaldové mouky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 60 g kokosového cukru
  • 130 g másla
  • 1 ČL kypřícího prášku

Jako první si přichystáme ovoce. Tentokrát jsem použila třešně, pokud jste na tom stejně, tak třešně vypeckujte. To mi připomíná trik, který jsem objevila na instagramu u @dominika.po a s nadšením ho šířím dál. Stačí vám k tomu pouze kovové brčko, které zaboříte do třešně v místě, ke byla šťopka a protlačíte skrz. Pecku tak jednoduše odstraníte a zůstane vám celá třešeň.

A můžeme začít se samotným koláčem. V misce smícháme mouky, kokosový cukr a prášek do pečiva. Přidáme nakrájené máslo a prsty vypracujeme drobivé těsto, které si rozdělíme na dvě části. Zhruba 2/3 těsta nasypeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a zbývající 1/3 zatím dáme bokem.

V druhé míse vyšleháme tvaroh společně s proteinovým a pudinkovým práškem, vejci a lžičkou kokosového cukru. Směs poté vylijeme do formy s těstem a rovnoměrně rozetřeme.

Na tvarohovou směs rozprostřeme třešně, posypeme zbývajícím těstem a dáme péct na 180 stupňů přibližně na hodinku. Až bude koláč zlatavý a střed mírně vypouklý, můžete ho vyndat a nechat vychladnout.

Dobrou chuť!

Budu moc ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli jste recept vyzkoušeli, nebo vyzkoušíte a jak vám chutnal. Radost mi udělá i označení na instagramu u fotek vašich kuchařských děl 🙂 Mějte se krásně!

S láskou, N.

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Comments

  1. Michaela Blog says

    13 června, 2020 at 2:28 pm

    Tak ten vypadá luxusně! Určitě vyzkouším, to se teď bude hodit. 🙂
    Michaela Blog || Instagram

    Odpovědět
    • Nikol says

      14 června, 2020 at 1:26 pm

      Děkuji moc a teprve jak chutná, to je pohádka ☺️ Určitě dej vědět, jak se povedl ❤️

      Odpovědět
  2. Lu Wild says

    14 června, 2020 at 3:00 am

    Minule jsem dělala rebarborový kynutý.. úplně klasický a mnam! 🙂 Zbožňuji ovocné koláče a dezerty..

    Odpovědět
    • Nikol says

      14 června, 2020 at 1:28 pm

      Rebarboru miluju! Obzvlášť v kombinaci s jahodami 😊 A jsem na tom úplně stejně, ovocné koláče jsou láska ❤️

      Odpovědět
  3. hellen says

    15 června, 2020 at 10:32 am

    Love strawberries 😊 Look so delicious!

    lace front fashion wigs

    Odpovědět
  4. Verča ze Ztracena v Praze says

    16 června, 2020 at 10:22 pm

    Achjo, mně je tak líto, že nemáme troubu. Hrozně ráda bych něco upekla, ale bohužel :(. Ale ten tvůj vypadá super a hrozně oceňuju, že je zdravější. Nemám ráda přeslazený dezerty :(.

    Odpovědět
    • Nikol says

      18 června, 2020 at 9:06 pm

      To s tebou soucítím, já bych bez trouby snad nemohla existovat 😀 ale inspirovala jsi mě, že bych mohla vymyslet nějaký fajn nepečený dezert na léto 🙂

      Odpovědět
  5. WantbefitM says

    17 června, 2020 at 9:03 am

    Ten vypadá mooc dobře! Akorát jsem u nás ještě nenarazila na volnou třešeň 🙁 😀 Kokosový cukr také ráda používám pro jeho karamelovou chuť. Akorát škoda, že je o trochu méně sladší než klasický cukr 🙂

    WantBeFitM

    Odpovědět
    • Nikol says

      18 června, 2020 at 9:09 pm

      Děkuji moc 🙂 Dá se použít i jiné ovoce, zrovna včera jsem zkoušela variantu s meruňkami a červeným rybízem a mé mamce chutnal mnohem víc než s třešněmi 🙂 takže se nemusíš bát s ovocem improvizovat.

      Odpovědět
předchozí Valtice s vůní vína a bylinek
další Neděle na chatě

A CO TŘEBA TOHLE?

Golden porridge
RECEPTY

Golden Porridge aneb zlatá ovesná

RECEPTY

Malinová kaše se skyrem a…

RECEPTY

Tvarohová pizza s dýní, fíky…

DEN ZA DNEM

3 tipy na rychlé a…

Primary Sidebar

PLECHÁČKY

Oblíbené příspěvky

RECEPTY

Letní drobenkový koláč s ovocem

INSPIRACE

Valtice s vůní vína a bylinek

DEN ZA DNEM

Rozkvetlá sobota a domácí chleba

Archiv

SPOLUPRÁCE

Jaro, ještě chvíli počkej 🐻‍❄️ . . . Jaro, ještě chvíli počkej 🐻‍❄️
.
.
.
.
#afterchemohair #shorthaircut #hairgrowthjourney #shorthairlotsofcares #hairgrowth #makeportraits #czechgirl #moraviangirl #holkazmoravy #zivotnamorave #instaczech #czechblogger #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #ceskablogerka #postthepeople #leukemiasurvivor #leukemiafighter #cancersurvivor
Skořicové uzlíky na každý zimní výlet 🤍 Skořicové uzlíky na každý zimní výlet 🤍 Teď vymyslet variantu na ty jarní... nějaké tipy? 😇
.
.
.
.
#skoricoveuzliky #cinnamonrolls #kanelbullar #comfortfood #hyggefood #neverenoughcinnamon #foodtrip #foodies #homebakery #jiznimorava #southmoravia #zivotnamorave #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #czechblogger #blogerkycz #blogerkyczsk #foodpic
Mravenečci v oboře 🤍 . . . . #weekendtrip #mi Mravenečci v oboře 🤍
.
.
.
.
#weekendtrip #middleofnowhere #powerofnature #saturdaymood #exploremoravia #folkvibe #folkscenery #folkgeeks #folkcreative #wilderness #moraviaregion #southmoravia #folkcouple #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #czechblogger #blogerkycz
Nákupy oblečení za poslední rok u mě vypadají asi tak jako u Bohumila 🙃 Takže objednání triček místo tepláků je vlastně sváteční událost, která si tu zaslouží své místo 🤍
.
.
.
.
#coronashopping #coronafashion #editedthelabel #styleinspo #fashionflatlay #nordicstyle #springfeeling #capsulewardrobe #czechblogger #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #blogerkycz #instaczech #igerscz
Nedělní výlet po stopách @petra.vlk 🌞❄️ Nedělní výlet po stopách @petra.vlk 🌞❄️ Samosebou, že za jídlem (spoko Ondra) a za kávou (spoko já) 🤍 A hezkého Valentýna!
.
.
.
#sundayfunday #sundaymood☀️ #sunnywinterday #foodtrip #poznejmoravu #southmoravia #jiznimorava #zivotnamorave #happyfoodies #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #blogerkycz #czechblogger #igerscz #czechinsta #moraviangirl #olympuspenepl9 #mujolympus
Když nemůžu do @etapa_pgfoodies musela ona z Když nemůžu do @etapa_pgfoodies musela ona za mnou 🤍 Jejich recept na cuketový chlebíček s batátovým krémem je neskutečný ✨ Cuketa s batáty, nechápu 🙈
.
.
.
.
#sweetmoment #comfortfoods #veganbaking #zuchinnibread #foodtherapy #realfoodlover #bakingistherapy #czechblogger @bloggersre #bloggersre @brnobloguje #moravabloguje #blogerkycz #igerscz #instaczech #olympusczsk #flatlaytoday #cozyfood #weekendvibes #weekendbaking
4. 2. Mezinárodní den boje proti rakovině 💪
Jak bojovat? Starejte se o sebe tak, jak nejlíp v daný čas můžete. Vznik rakoviny u člověka je sice výsledkem náhody, ale je velká šance, že díky zdravému životnímu stylu se této náhodě vyhnete 🤍 Mně se to sice nepovedlo, ale věřím tomu, že jsem jí díky tomu nakopala zadek s větší grácií a zítra tak můžu oslavit rok od ÚSPĚŠNÉ transplantace kostní dřeně 🎉
Pokud chcete udělat ještě něco navíc, tak se můžete inspirovat u mého Ondry (swipe ➡️) a zapsat se na darování krve nebo krevní plazmy 🩸 Když si vzpomenu na svoji každodenní spotřebu během léčby, tak vám bude vděčná spousta pacientů 🤍
.
.
.
.
#worldcancerday #worldcancerday2021 #cancerfighter #cancersurvivor #leukemiasurvivor #bloggersre @bloggersre #brnobloguje @brnobloguje #czechblogger #blogerkycz #mujolympus #olympusczsk #selfcare #foodtherapy #igerscz #instaczech
Copyright © 2021 Nikol z Moravy
  • FAQs
  • Privacy Policy
  • Terms
Theme by SheShoppes